От една до шест години затвор ще бъде наказанието за кражба на

...
От една до шест години затвор ще бъде наказанието за кражба на
Коментари Харесай

По-тежки наказания за "документно престъпление"

От една до шест години затвор ще бъде наказването за кражба на компания у нас, предвиждат промени в Наказателния кодекс, приети на съвещанието на държавното управление. С проектозакона се усилва размерът на наказването за този тип документно закононарушение, за което оптималното наказване все още е до две години отнемане от независимост./Дарик/
 
Други промени предвиждат въвеждане на ограничения против финансирането на тероризма и ограничения за битка с киберпрестъпленията.
 
Документно закононарушение, с което се открива надзор върху компания, ще се санкционира с отнемане от независимост от една до шест години, а в случай че претърпените имуществени вреди са в изключително огромни размери, ефикасната присъда може да стигне до 10 години, плануват измененията в Наказателния кодекс.

Според актуалното законодателство, в случай че " крадецът " на компания не е осъждан досега, той се глоби единствено с санкция от 1000 до 5000 лв., а за последващо закононарушение се планува затвор до две години.
 
Други оферти в проектозакона предвиждат инкриминиране на дейности, насочени против нуклеарни уреди у нас, и наказателно преследване за финансиране при набиране, образование и пътешестване за тероризъм. Във връзка с противодействието на киберпрестъпленията за първи път се криминализира установяването на надзор от разстояние върху огромен брой компютри посредством заразяването им с вирус.
 С други текстове се вкарва по-ефективна отбрана на парите от обществените фондове, като наказателна отговорност ще носят към този момент и представляващите обещано юридическо лице, а освен ръководещите го.    
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР